Wellness Ungaria – Budapesta

Categorii: Wellness Ungaria

Budapesta, capitala Ungariei este cunoscuta sub această denumire din 1873 prin urmare a unirii dintre Buda, aşezat pe malul drept şi muntos al Dunării şi Pesta, de pe malul plat din partea stângă a râului. Podul Lánchíd, primul dintre cele 9 poduri de peste Dunăre, a devenit simbolul oraşului care a fost construit cu 30 de ani înaintea unirii localităţilor. Cetatea din Buda şi Biserica Mátyás (Matei Corvin), Muntele Gellért cu Citadela fac parte din Patrimoniul Mondial. Unul dintre cele mai plăcute moduri de a vizita oraşul este de pe puntea unui vaporaş seara, când oraşul este inundat de lumină. De aici toate clădirile impunătoare de pe malurile Dunării se dezvăluie într-o altă formă decât cea pe care o percepem la lumina zilei. Budapesta este unica capitală din lume în care sunt active mai mult de 80 de izvoare şi fântâni termale, cu un debit zilnic de aproximativ 70 de milioane de litri de apă. Numărul băilor termale din oraş alimentate cu apă termală din izvoare naturale sau fântâni forate se apropie de cincizeci. Printre acestea se găseşte atât o baie turcească păstrată în stare originală cât şi numeroase ştranduri sau băi cu bule. Izvoarele curative de aici se folosesc pentru tratarea bolilor sistemului locomotor, dar sunt foarte eficiente şi în cazul bolilor ginecologice, dermatologice, în tratamentul bolilor renale şi gastrice sau în cazul bolilor metabolice. Dintre monumentele arhitecturale de pe vremea imperiului Otoman se disting băile care funcţioneză şi în prezent, cum ar fi băile „Rác” şi „Rudas” . Însă cele mai frecventate băi de către turişti pe tot parcursul anului datorită apelor termale şi a atmosferei unice sunt băile „Gellért” şi „Széchenyi”. În acest oraş tot timpul se întâmplă ceva – festivalurile, programele culturale şi evenimentele se succed cu mare repeziciune. Fie doar pentru un weekend, fie pentru o vacanţă mai lungă, o răsfăţare sau o plimbare romantică Budapesta a devenit destinaţia preferată a multor turişti.


Hotel Rubin Wellness & Conference Center 4*

Localizare: hotelul este situat în Buda la baza masivului Sas-hegy, la 15 min. de centru şi de Castelul Buda. Centrul oraşului este uşor accesibil atât cu maşina proprie cât şi cu mijloacele de transport comun.
Facilităţi: recepţie, bar de zi, seif, restaurant, Grill&Cafe bar, wellness şi centru de sport, business center, 13 saloane cu aer condiţonat, curte mare interioară, parcare exterioară inchisă (2200 Ft/maşină/zi), garaj subteran (3300 Ft/maşină- zi).
Camere: hotelul dispune de 81 camere moderne şi comfortabile, dintre care 13 apartamente standard,  4 apartamente superioare, 10 apartamente cu bucătărie, 9 camere standard, 36 camere superioare şi 9 camere business. Camerele sunt dotate cu baie proprie, duş, Wc, Tv-sat, telefon, acces internet gratuit, minibar, seif, aer condiţionat.
Servicii: acces la centrul de băi termale şi de wellness  al hotelului (piscină, jacuzzi, saună,  sală de sare, baie cu aburi), solar, masaje, terapii orientale, sală de fitness, indoor-cycling, aquafitness, centru de înfrumuseţare, cosmetică, coafor, squash, bowling, programe opţionale etc
Masa: mic dejun bufet sau demipensiune.
Reduceri copii:
Între 0-6 ani: 100% reducere
Între 6-12 aniŞ 50 % reducere
Recomandăm: tinerilor, familiilor, oamenilor de afaceri, (centru de wellness şi de  tratamente, centru de înfrumuseţare, diferite programe de sport etc.).

Rubin1Rubin2rubin3


Danubius Health Resort & Spa Margitsziget 4*

Beneficiind de o locație unică, pe insula liniștită și plină de verdeață Margareta, în centrul orașului Budapesta, complexul modern Danubius Health Spa Resort Margitsziget oferă acces gratuit la zona sa mare de spa, o piscină interioară și o piscină în aer liber, precum și acces gratuit la internet Wi-Fi.
Zona de spa include, de asemenea, un centru de fitness, iar oaspeții beneficiază de numeroase tratamente de înfrumusețare și masaje. Oaspeții Complexului Danubius pot savura în fiecare dimineață, în mod gratuit, cafea și un croissant. Restaurantul cu terasă Platán oferă o vedere superbă la parc şi serveşte preparate gourmet şi mâncăruri ușoare. Cafeneaua cu terasă Kamilla, barul din hol şi barul Neptun de lângă piscină sunt locuri primitoare, unde oaspeții se pot relaxa.
Toate camerele au aer condiționat și balcon. Camerele oferă, de asemenea, birou, TV prin satelit şi halate de baie.

Danubius_Margit1 Danubius_Margit2 Danubius_Margit3

 


Ramada Resort Aquaworld 4*

Aquaworld Resort Budapest este aproape de autostrada M0 și oferă un serviciu de transfer gratuit spre centru și WiFi gratuit în întreaga clădire.
La un cost suplimentar, hotelul oferă un serviciu de transfer la Aquaworld, unul dintre cele mai mari parcuri acvatice acoperite din Europa, iar restaurantele de la Aquaworld Resort servesc preparate gourmet.
Oaspeţii au la dispoziţie un centru separat de divertisment, care este legat de hotel şi are sală de cinema, TV mare cu plasmă, DVD player, sală pentru jocuri de cărţi, sală de biliard şi jocuri şi un salon confortabil, destinat fumătorilor de trabuc. Copiii se pot distra sub supravegherea unui adult într-o casă special concepută pentru ei.
Aquaworld Resort Budapest oferă un serviciu de transfer gratuit la și de la Piața Eroilor. Din Piaţa Eroilor, autobuzul gratuit pleacă de lângă Galeria de Artă de pe strada Olof Palme, vizavi de intrarea în patinoar.

Ramada1 Ramada2 Ramada3